LEGIO Museum Grootegast: al 5000 bezoekers

GROOTEGAST

Sinds de paasdagen zijn de deuren van het LEGiO Museum in het voormalige hoofdkantoor van LEGO® Nederland aan de Legolaan in Grootegast geopend.

Stichting LEGiO Museum heeft samen met vele vrijwilligers een uniek museum opgezet waar niet alleen veel LEGO is om te bekijken, maar ook kan er aan grote tafels zelf met LEGO worden gebouwd. Inmiddels hebben al 5000 bezoekers het museum bezocht, wat ver boven de verwachting is van het stichtingsbestuur. Uniek in het museum is ook de grote modelstad, waar bekende gebouwen uit het Noorden van Nederland zijn nagebouwd met LEGO stenen. Zo staan de Martinitoren en het Hoofdstation van Groningen hier onder andere opgesteld. Een gedeelte van het museum wordt gebruikt voor tijdelijke exposities. Om de drie maand wordt hier een geheel andere tentoonstelling neergezet. Het vorige thema was 'LEGO & Film'. Woensdag 3 augustus wordt de nieuwe expositie 'LEGO Technic' geopend.

Technic

De LEGO Technic tentoonstelling bevat een groot deel van de LEGO Technic producten van het begin tot nu. Het oudste LEGO Technic setje dat tentoongesteld is, is nummer 835, een auto chassis. Dit was een van de eerste setjes die in 1977 op de markt kwamen als LEGO Ultimate Builder. Niet alleen oude LEGO Technic sets zijn te vinden in de nieuwe tentoonstelling, ook de allernieuwste sets, die op 1 augustus uit komen zijn al te zien! Hierbij zit de allergrootste LEGO Technic set die LEGO ooit heeft uitgegeven: 42055 Bucket Wheel Excavator met maar liefst 3927 onderdelen. Voor meer informatie en openingstijden zie: www.legiomuseum.nl (eigen foto's).

Auteur

ggeersing