Kommerzijl heeft zeker talent

KOMMERZIJL

De spelweek van Kommerzijl eindigde vrijdag met de talentenshow van jeugd en volwassenen. En ondanks de druk bezette week die de kinderen hebben gehad met spellen, zwemmen, camperen, overnachten en allerlei andere activiteiten, waren er ook dit jaar veel deelnemers.

In groepjes of alleen werd gedanst, live of playback gezongen of zelfs beide. De jongens en meisjes waren prachtig uitgedost of verkleed en sommigen bleken echt artiestenbloed te hebben. Ook de volwassenen hadden erg veel inspiratie dit jaar want er waren maar liefst acht optredens van onder anderen Tina Turner, Marianne Weber en Egbert Douwe. De jury was dit jaar in handen van de DJ’s. Zij hadden het niet makkelijk, maar zij beslisten uiteindelijk toch dat bij de kinderen Inez Bouwman eerste werd met haar optreden waarin zij letters danstte. Het Iepenkrietje won de tweede prijs met de Mayadans en Elise Ates werd derde met haar liedje over pesten, dat zij live zong. Bij de volwassenen werd de act van Mirjam Leijenaar en Wilma Faber met de eerste prijs gehonoreerd voor hun act als midgets. De tweede prijs ging naar Wolly Hoekstra en Harriët Ellens voor hun coole Kerst act en de derde prijs ging naar de Kommerzijlster bastards ladies van het Iepenkrietje. Een prachtige afsluiting van een hele mooie spelweek. (Eigen foto's.)

Auteur

ggeersing