Expositie 'Ritme'bij 'Gewaagd' in Hornhuizen

HORNHUIZEN

Bij galerie 'Gewaagd' in Hornhuizen is t/m 21 augustus de expositie 'Ritme' te zien met werk van Nanny ter Wiel en Klaske Jasperse.

Nanny toont haar waddenschilderijen en waddenpastels. Zolang Nanny zich kan herinneren stond haar leven in het teken van muziek (zingen) en het creëren van allerlei mooie dingen. Wat is er mooier om te kunnen zingen en schilderen op een professioneel niveau. Zij werkt voornamelijk in pastel op papier en met olieverf op linnen. In alle technieken waarin zij werkt, vindt zij het detail een belangrijk element. Kleine dingen kunnen haar heel erg boeien. Zij exposeert ook veel in Duitsland, waar zij 25 juni de Coldammer Kunstpreis 2016 (Leer) won met een Waddeninstallatie (te zien bij 'Gewaagd') en op 3 juli won ze de tweede prijs en de publieksprijs bij de Jheronimus Bosch Competitie (Kunstdorp Beetsterzwaag) met “De tuin der lusten”. Klaske toont objecten, die draagbaar zijn, maar die ook de drager uitdagen. Vanuit het beroepsmatig bezig zij met verschillende materialen zoals, hout, metaal textiel, leer en papier ontwikkelde zij een interesse in de structuren van deze materialen en de mogelijkheden om nieuwe structureren te realiseren met allerlei textieltechnieken. (Weven, breien, borduren) De natuur met al zijn texturen, structuren, ritmes en stapelingen, is een grote inspiratiebron, daarnaast is materiaal uit de natuur heel goed bruikbaar. Haar opleiding tot docent handvaardigheid en textiel heeft haar geprikkeld om te proberen vanaf de grond, te komen van ruw materiaal, naar eindresultaat. Textieltechnieken lenen zich daar goed voor, daarnaast leveren deze het reliëf, dat zij zoekt in haar werk. Om meer inzicht te krijgen in het materiaal en ook nieuwe materialen te kunnen bewerken heeft zij allerlei cursussen gevolgd. Langzamerhand is in haar werk naast het contrast tussen hard en zacht, een belangstelling gegroeid voor oneigenlijk gebruik van technieken in combinatie met materialen, ook afval kan daar een rol in spelen. Galerie/koffieschenkerij 'Gewaagd'is open vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, maar aanbellen tussentijds mag ook. (Eigen foto.)

Auteur

ggeersing