Varen met de ZK31 vanuit Zoutkamp

ZOUTKAMP

Dit jaar bestaat Het Groninger Landschap al 80 jaar. Om dat te vieren is er deze zomer ‘Een reis door Groningen in 80 dagen’.

Zaterdag 23 juli en op zondag 24 juli houdt Het Groninger Landschap in samenwerking met het Visserijmuseum Zoutkamp een aantal bijzondere dagtochten met de garnalensloep ZK31 Neptunus. De ZK 31 Neptunus is een replica van een houten garnalensloep zoals die in de jaren dertig van de vorige eeuw gebruikt werd door Zoutkamper vissers op de toenmalige Lauwerszee. De sloep wordt voortgestuwd door een elektrische motor. Tijdens deze culturele dag vertellen gidsen bijzonderheden over het landschap en over de cultuur en historie van de omgeving. Zaterdag 23 juli vaart de ZK31 van Zoutkamp naar Pieterburen, in Pieterburen wordt met een huifkar een bezoek gebracht aan de kwelders. Zondag 24 juli vaart de ZK 31 van Pieterburen naar Zoutkamp waar een bezoek staat gepland aan het Visserijmuseum. De kosten voor dit arrangement per tocht bedragen 60 euro, beschermers van Het Groninger Landschap betalen 55 inclusief lunch. Het aantal plaatsen is beperkt. Vervoer terug naar uw opstapplaats is bij de prijs inbegrepen. Informatie en reserveren: www.groningerlandschap.nl – activiteiten.

Auteur

ggeersing