Piekeniers oefenen in Zoutkamp

ZOUTKAMP

De Piekeniers oefenen in voorbereiding voor de Slag om Zoutkamp die op 17 september wordt nagespeeld in Zoutkamp. Een klein gedeelte van het ‘piekeniersleger” werd gedrild om alvast in de stemming te komen voor dit historische festijn.

Het voormalige vestingdorp zal een transformatie ondergaan naar 1589 toen Willem Lodewijk van Nassau de schans Soltecampe heroverde op de Spaanse bezetter. De sfeer wordt neergezet door een groot historisch militair en burger kampement met diverse demonstraties waar ook het publiek aan kan deelnemen. Er is een historische markt, muziek en theater, piekeniers, paarden en kanonnen en natuurlijk wordt de daadwerkelijke Slag achter de dijk nagespeeld. Op de plek waar Willem Lodewijk per schip aan land gaat met zijn soldaten. Hier volgt dan de Slag tussen het Staatse leger en de Spaanse bezetter. Dit is de derde keer dat dit evenement in Zoutkamp wordt gehouden. Nieuw deze keer is de theatervoorstelling 'De verovering van Soltcamp', die op meerdere dagen zal worden opgevoerd: 16,17,18,30 september en 1 oktober.

Auteur

ggeersing