Streekmarkt Verhildersum op 18 juni

LEENS

Voor de tent of in de tuin met een glas biologische appelsap of genietend van een salade van verse groente. Een mooi stukje kaas met chutney, lekkere droge worst op een ambachtelijk stuk brood, een hartig taartje, het kan allemaal.

Voor de zonnige zomeravonden zijn er de lekkerste dingen te verkrijgen op de streekmarkt op Landgoed Verhildersum te Leens, 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Deze keer komen twee nieuwe standhouders de vaste kern versterken, namelijk Fokkens met meelproducten van de bakboerderij. En ZZIP á SYRUP met bijzondere vruchtensiropen, voor een feestelijk drankje of als toevoeging in een mix-drankje of cocktail. Maar er mee koken kan ook. '

Terras

Het genieten zit hem niet alleen in het nuttigen van de regionale heerlijkheden. Struin langs de standjes op het erf van de Museumboerderij en ga op een culinaire reis. Beleef de gezelligheid van de markt, en geniet van een heerlijk kopje koffie of thee op het terras. Restaurant ’t Korensant Verhildersum zal bezoekers tussen 11.30 en 13.30 inspireren met bijzondere gerechten tijdens de proeverij. Wandelen door naar de Borg en het museum met de exposities, de beeldentuin waar de rozen in bloei staan, de landerijen en bijzondere Blaarkoppen en Lakenvelders, oude appel- en perenrassen en het Arbeidershuisje maken het geheel compleet. Meer informatie is te vinden op www.verhildersum.nl.

Auteur

ggeersing