Prachtig waterproject op De Groene Borg Kornhorn

KORNHORN

Het project 'Ons water in jouw klas' op SWS De Groene Borg was vorige week een succes. Het NDCE project is een samenwerkingsverband op het gebied van natuureducatie.

Het project is in de gemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn en is ontwikkeld met de waterschappen, waterleidingbedrijven, provincies en gemeenten. In de maanden mei en juni is in de groepen extra aandacht aan water en watergebruik besteed. Er werden verschillende activiteiten gehouden. Zo hebben de kinderen een spectaculaire waterbaan gemaakt, zijn ze op zoek geweest naar waterdiertjes, werden er allerlei waterproefjes gedaan in de klas, een excursie naar de rioolwater-zuiveringsinstallatie, een schoolreisje naar Lauwersoog en als afsluiting werd de meester/juffendag gevierd met allerlei wateropdrachten in het Curringherveld.

Auteur

ggeersing