Middagprogramma Ede Staal Muziek Festival Leens bekend

LEENS

Zaterdag 17 september vindt het eerste Ede Staal Muziek Festival in Leens plaats. De organisatie heeft het middag programma volledig rond.

Op een zestal locaties in Leens vinden van 15.00 tot 17.30 diverse optredens plaats waarbij de muziek van Ede Staal centraal staat. Bij Borg Verhildersum worden optredens verzorgd door shantykoor De Ollerommer Vlintboxems en levensliederenkoor Biggel Mee uit Winsum. Bij het winkelcentrum Leens treedt duo Nait Soezen uit Westerbork op. Hun repertoire bestaat volledig uit liederen van Ede Staal. In de Petruskerk te Leens wordt de muzikale invulling verzorgd door vrouwenkoor Pro Musica uit Leens, het Warffums Mannenkoor en door Hilda Roodenboog op het Hinszorgel. In de bibliotheek van Leens wordt een permanente expositie over Ede Staal ingericht.

Kinderkoor

Trio Muziek van Toen zal zorgen voor de muziek en Free Westerhoff (bekend van radioprogramma De Noordmannen van RTV Noord) zal een aantal gnivvels vertellen. In het Zonnehuis zal een kinderkoor, gevormd door groepen zeven en acht van de drie basisscholen in Leens, een aantal liederen zingen onder begeleiding van Erik van der Klei en Toby Noorman. Dit afgewisseld met optredens van het jeugdorkest van Wilhelmina uit Leens. Bij de muziektempel wordt gespeeld door een gelegenheidsband uit Leens die nummers van Ede Staal een rockjasje zullen aanmeten. Dit optreden wordt afgewisseld met optredens van de bekende Groninger band De Stroatklinkers. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is bij de muziektempel een eetplein ingericht waar onder begeleiding van de Leenster gelegenheidsband nagepraat kan worden over het middagprogramma en men zich kan opmaken voor een avondprogramma in de Sporthal van Leens. Dit programma waaraan vier bekende Groninger artiesten meewerken, waaronder Erwin de Vries, zal om 20.00 uur beginnen.

Auteur

ggeersing