Festival OVERdeVLOED trekt meer dan 7.000 bezoekers

ZOUTKAMP

Een 90 kilometer lang fietspad over de Groningse dijk die meer toegankelijk is gemaakt en voor een deel nieuw aangelegd met speciale faciliteiten zoals camperplaatsen, Toeristische Overstapplaatsen en trekkershutten is de directe aanleiding geweest voor het organiseren van Festival OVERdeVLOED.

Maar er was meer, want met Festival OVERdeVLOED is het afgelopen weekend het gebied gevierd. Langs de 90km dijk van Lauwersoog tot Nieuwe Statenzijl waren allerlei activiteiten georganiseerd om jong en oud te laten kennismaken met het gebied rondom werelderfgoed Waddenzee van UNESCO. Onder een stralende zon hebben meer dan 7.000 bezoekers kunnen genieten van alle festiviteiten. Die festiviteiten varieerden van een groots Waddenconcert tot intieme optredens van singer/songwriters, van toneel tot een rit op de trekker, van een 20 km wandeling met kunst en cultuur tot kikkervisjes vangen. Van een braderie tot een lichtshow. Voor iedereen was er wat te doen en te beleven tijdens het festival.

Douwe Bob

Vrijdag was er een groots volgeboekt Waddenconcert in de haven van Lauwersoog in samenwerking met Noordpoolorkest, Douwe Bob (die inviel voor een zieke Waylon), De Troebadoers en Janne Schra. Met de ondergaande zon op de achtergrond speelden de artiesten op een ponton in het water. Zaterdag stonden 4 mini-festivals centraal. 4 mini-festivals, die vooral met behulp van lokale ondernemers zijn georganiseerd, met ieder een heel eigen gezicht en sfeer. In Lauwersoog lieten meer dan 35 singer/songwriters van zich horen tijdens dit druk bezochte mini-festival. Bezoekers varieerden van jong tot oud. Van Noordpolderzijl tot de Eemshaven hebben vele wandelaars en fietsers genoten van theater, kunst en cultuur. In Termunten/ Termunterzijl stonden de dorpen 2 dagen lang in het teken van feest met o.a. een druk bezochte braderie en vele muziekoptredens. Mensen kregen een voorproefje van Festival Hongerige Wolf met het mini-festival nabij het Ambonezenbosje met onder andere muziekoptredens, literatuur en cultuur. Zondag werd het festival afgesloten in de haven van Lauwersoog met een volledig volgeboekte theatrale Waddenwandeling. Meer informatie : www.festivaloverdevloed.nl

Auteur

ggeersing