Kunstbedrijven Westerkwartier's 'Ratatouille' smaakt naar meer

ZUIDHORN

Bij muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier stond drie dagen de Roorstelling Ratatouille, geschreven door dramadocente Saskia Broertjes, gebaseerd op Walt Disney's computeranimatiefilm, op het menu.

In deze voorstelling maakt een delegatie van docenten, aan de hand van het verhaal, verteld door zangdocent Douwe Kamminga, kennis met de gevarieerdheid aan klanken van de instrumenten welke (op dit moment!!) aangeboden worden door Kunstbedrijven Westerkwartier om te kunnen leren bespelen. De docenten die hun instrumenten presenteerden tijdens deze voorstelling waren: Lindy Adema, dwarsfluit, Annemarieke Bos, AMV, dwarsfluit, Mathilde Leemhuis, saxofoon, Heleen Pol,viool, Anne Vos, AMV( en harp tijdens deze voorstelling!), Petra Wielemaker, piano, Arjan van der Boom, cello, Sebastian Demydczuk, drums/slagwerk, Bert van Erk, contrabas, Junior de Fretes,AMV, invaller(s) voor docent Nick Wendels, Roy Hingstman en Guido Roorda, el.gitaar, Durk Krol, hoorn en Henk Puister, accordeon.

Nestor

Voor de nestor van de 'kookploeg' Bert van Erk is/was het zijn laatste instrumentenpresentatie. Hij heeft zijn “kooklepel” overgedragen aan de arrangeur van deze productie, muzikaal coach Jem Band Robert Bosscher. Ruim 1200 toeschouwers vanuit de basisscholen in de gemeenten Marum, Leek en Zuidhorn hadden zich aangemeld om de voorstelling bij te wonen. Op 21 mei 2016 werden de aanwezigen op de premiere, openbaar- en gratis toegang in de foyer van het Cultureel Centrum Zuidhorn, op een perfect te pruimen voorgerecht getrakteerd. De voortzetting van het “menu”, in de vorm van 2 voorstellingen, was in De Rank te Zuidhorn. Woensdag stond de artistieke kookploeg Kunstbedrijven klaar om in “de Hoeksteen” te Leek, de resterende “cultureel hongerige monden” van de basisschoolleerlingen in de gemeenten Marum en Leek te vullen. Ruim 1200 basisschoolleerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers in de gemeenten Marum,Leek en Zuidhorn hadden zich aangemeld om de voorstelling bij te wonen en hebben gesmuld van deze vijf voorstellingen. KunstbedrijvenWesterkwartier is naar aanleiding van dit populaire recept door verscheidende festivalorganisatoren, zoals Podium Nienoord,Culturele Raad Grijpskerk, Cultuur Centrum Zuidhorn, benaderd om nogmaals hun muzikale kunsten ten tonele te brengen.

Auteur

ggeersing