Avondvierdaagse Zuidhorn gaat 30 mei van start

ZUIDHORN

De Avondvierdaagse is niet meer weg te denken uit Zuidhorn. Dit jaar wordt de avondvierdaagse voor de 44ste keer georganiseerd, van 30 mei t/m 2 juni.

Elk jaar lopen er meer dan 1000 kinderen en ouders vier avonden achter elkaar de mooie routes in en rond Zuidhorn en Noordhorn. Van alle basisscholen hebben vele kinderen –jong en oud - zich opgegeven. Samen met hun ouders en andere begeleiders zullen ze routes van 5 en 10 kilometer gaan lopen. De routes voor de vier avonden zijn gebundeld in een handzaam boekje, dat onder alle deelnemers wordt verspreid. Startpunt van de Avondvierdaagse voor de eerste drie dagen is het Zonnehuis aan de Oostergast. De laatste avond – donderdag 2 juni – zal afgesloten worden met een feestelijke intocht in het centrum, op het plein bij de Albert Heijn aan de Overtuinen. Daar zal de intocht van de lopers met muziek opgeluisterd worden. Het belooft een gezellige intocht te worden. De bewoners van het Zonnehuis doen ook mee aan de Avondvierdaagse. Voor hen is een speciale route samengesteld. Sinds enkele jaren is de start voor alle deelnemers de eerste dagen vanuit het Zonnehuis aan de Oostergast.

Voorwaarde

Wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn onderstreept het belang van een evenement als de Avondvierdaagse voor de gemeente Zuidhorn. Ook roemt hij de samenwerking met het Zonnehuis. “De Avondvierdaagse is niet meer weg te denken uit Zuidhorn. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar daar kunnen we ons makkelijk in vergissen, want de organisatie van de Avondvierdaagse is een grote prestatie. Ieder jaar zijn tientallen vrijwilligers actief om dit loopevenement mogelijk te maken. Samen doen is daarbij een voorwaarde voor succes”, aldus de wethouder. De organisatie is elk jaar een klus, die mogelijk is dankzij de inzet van vele vrijwilligers en dankzij de bijdragen van de gemeente en het bedrijfsleven uit Zuidhorn. Hummel Tuintotaal en de Stichting Ondernemers Kom Zuidhorn zijn hoofdsponsoren van dit evenement. Naast de 5 en de 10 km is het ook mogelijk een route van 15 km per avond te lopen. De eerste drie avonden zijn de start en finish bij het Zonnehuis op de Oostergast. De laatste avond is de start/finish op het plein voor de Albert Heijn in het centrum van Zuidhorn. De starttijd voor de 15 km is om 17:45 uur, de 10 km om 18:00 uur en de 5 km om 18:15 uur. Op de slotavond zijn de starttijden 15 km om 17:30 uur, de 10 km om 18:00 uur en de 5 km 18:30 uur. De routes en actuele mededelingen rond de Avondvierdaagse zijn ook te vinden op www.avondvierdaagse-zuidhorn.nl

Auteur

ggeersing