Speeltoestellen, springkussens en spelletjes op Buitenspeeldag Zuidhorn

ZUIDHORN

Woensdagmiddag 8 juni is het vanaf 13.30 uur het plein op de Overtuinen weer het centrum voor de basisschooljeugd in Zuidhorn. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de buitenspeeldag 2016.

Er zijn veel activiteiten zoals springkussens, glijbanen, levend tafelvoetbal en andere (behendigheids)spelletjes. Speciaal dit jaar zijn er ook sportmedewerkers uit het Westerkwartier aanwezig. Als voorproefje op de voorronde van het Nederlands kampioenschap Knikkeren in Westerkwartier verband laten ze iedereen een potje knikkeren. Natuurlijk kunnen enkelen zich hier al plaatsen voor de voorronde. Deze voorronde is een week later op 15 juni, ook op het Rode plein te Zuidhorn. Door de gedane activiteiten af te laten tekenen op de deelname kaartjes kan er een traktatie worden verdiend. Gedurende de dag is er volop gratis ranja voor de dorstige keeltjes. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zij kunnen zich vermaken in de Kids Corner met een zandbak en een Piraten glijbaan speciaal voor de jongste kinderen.

Kunstwerk

Een van de activiteiten is het meewerken aan een kunstwerk. De kinderen kunnen hun creativiteit kwijt in objecten die later in de middag samengevoegd worden tot een waar 'kunst'werk. Dit kunstwerk zal later in de hal van het winkelcentrum worden tentoongesteld. Ook is er weer een schminkploeg en een ludieke Fotoshoot door Welkominzuidhorn.nl Evenals vorig jaar helpen scholieren van het AOC Terra mee als vrijwilliger om alles in goeden banen te leiden. De activiteit wordt georganiseerd door Zakenkring Zuidhorn en Welkominzuidhorn.nl. Deelname is gratis en bedoeld voor kinderen t/m groep 8 van de basisschool.

Auteur

ggeersing