Kracht van kleur in Ruigewaert

NIEZIJL

In galerie Ruigewaert is zondag de expositie 'De kracht van kleur' geopend. Van de drie exposanten waren er twee aanwezig, te weten Gertjan Scholte-Albers en Ben Steijn, beide Groningers.

Ineke Mahieu, de derde exposant woont en werkt in het Westen van ons land. Omdat zij al een week van te voren haar werk voor deze expositie moest aanleveren bij de galerie kon ze niet bij de opening aanwezig zijn. Het openingswoord werd gesproken door galeriehoudster Tjitske Regnery, die vertelde over het kleurgebruik in de schilderingen uit diverse kunststromingen, zoals het impressionisme, expressionisme en het kubisme. Daarna was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de expositie te bekijken. Erg druk was het niet, maar volgens de galeriehoudster kwam dit doordat er op de zaterdag hieraan vooraf gaand een voorbezichtiging was. Op deze dag was het wel druk met bezoekers die vooral voor het werk van de kunstschilder Gertjan Scholte-Albers kwamen. Van hem zijn er dit weekend dan ook veel werken verkocht, maar volgens de galeriehoudster zijn er nog genoeg schilderijen te bezichtigen, aangezien er door deze kunstenaar maar liefst 46 kunstwerken zijn ingebracht. De expositie duurt nog t/m 31 juli. Voor meer informatie zie de website www.galerieruigewaert.com.

Auteur

ggeersing