Musical Maria in de Andreaskerk Leens

LEENS

In een klein dorpje komt een reizend theatergezelschap langs; ze spelen op verzoek improviserend theater. Dat staat centraal zaterdag 4 juni 19.30 uur en zondag 5 juni 14.30 uur in Leens.

Ze besluiten in overleg met de dorpelingen het verhaal van Maria tot leven te laten komen in spel en zang. De theaterspelers maken kennis met Olga (de roddelaarster), Slager Elek, herbergiester Gretha, de treurige Ede en de ongewenst zwangere Fanni die verliefd wordt op iemand van het theatergezelschap, en vele anderen. Voor de voorstellingen van de theatergroep, die thema´s uit het leven van Maria vervlechten met levensverhalen van de dorpelingen, gebeurt er iets met hen. Verdriet en hoop, geloof en liefde, loslaten en vasthouden, dood en leven, dromen en visioenen; zo wordt Maria een moeder zonder voorwaarden vooraf, bij Deze musical wordt voorbereid door gemeenteleden van de protestantse gemeente Leens-Mensingeweer die zich inzetten als toneelspeler, zanger, muzikant, decorbouwer en cateraar. De uitvoeringen zijn op zaterdag 4 juni om 19.30 uur en op zondag 5 juni om 14.30 uur en vinden plaats in de Andreaskerk te Leens (Valge 22). Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Ekster (Valge 31 te Leens), te reserveren via musicalmarialeens@gmail.com en verkrijgbaar aan de deur. Entree: volwassenen 7,50 euro, kinderen t/m 12 jaar 5 euro (inclusief consumptie).

Auteur

ggeersing