Frans Hage toont werk in Kunsthof Grootegast

GROOTEGAST

In galerie Kunsthof is vrijdag 27 mei van 19.00 tot 22.00 uur de openingsbijeenkomst van een nieuwe expositie.

De kunstenaar die op deze expositie centraal staat is Frans Hage uit Zuidhorn. Ook tonen galeriehouders Jelte en Anda Zwerver schilderijen uit hun eigen collectie. Frans Hage werd geboren in 1948 te Zierikzee. Hij volgde van 1966 tot 1971 zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen, waar hij cum laude afstudeerde. Hage maakt onder andere pastel- en acrylschilderijen, waarin hij zich laat inspireren door het landschap. In 2000 is Frans begonnen met het tekenen van oldtimers. Steeds meer autoliefhebbers laten hun kostbaar bezit door hem portretteren. Behalve kunstenaar is Frans ook docent tekenen en schilderen voor zowel volwassenen als kinderen, en mensen met een handicap (in de schildersgroep Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn). De galerie is te vinden aan de Hoflaan 1 in Grootegast. De expositie is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 0594-852275.

Auteur

ggeersing