Feestweek Grijpskerk met als afsluiting 'Snel naar de bel!'

GRIJPSKERK

De Oosterkadegroep bestaat dit jaar 5 jaar. Een jubileumjaar en dus voor de Oosterkadegroep een reden om groot uit te pakken.

In samenwerking met verschillende organisaties uit Grijpskerk houden zij van 5 tot en met 11 juni een feestweek op en rond de Poel te Grijpskerk. Zondag 4 juni wordt de week geopend met een kerkdienst in de tent. De dienst start om 10.30 uur en is olv Exselsior, ds. F Hovinga en jeugd uit Grijpskerk. Aansluitend is er gezamenlijk koffiedrinken. Maandag 6 juni is er een quiz in de tent. ' De slimste smalrug'. De Quiz is gemaakt door de gebroeders Kuperus en gaat over het dorp Grijpskerk. De quiz begint om 19.30 uur en deelname is gratis. Inschrijven in teams van minimaal 3 en maximaal 7 personen kan vanaf 29 mei. Op ingrijpskerk.nl wordt bekend gemaakt waar men zich kan inschrijven.

Motoren

Dinsdag 7 juni start om 19.00 uur een motortoertocht vanaf de Poel. Deze tocht wordt georganiseerd door de Motormuizen uit Grijpskerk. Dezelfde avond is er een viswedstrijd rond de Poel welke start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Inschrijven vanaf 18.45 uur. De wedstrijd is voor kinderen vanaf 6 t/m 14 jaar. Deelname is gratis. Hengels, voer, netten e.d. zijn aanwezig. Woensdagavond 8 juni is er een bingo avond in de tent. Deze begint om 20.00 uur. Deze avond wordt georganiseerd door VV Grijpskerk. Donderdag 9 juni is er de Gezelligheidsrit. Deze start vanaf molen de Kievit om 18.30 uur. Vrijdag 10 juni is er van 19.00 tot 21.00 uur een kinderavond op de Poel. Er is een demo dreumes/ kleuterdans Witteborgsport onder leiding van Wendy Franse. Voor de oudere kinderen begint om 19.30 uur een gratis workshop streetdance / hiphop. Mede mogelijk gemaakt door sport en dansschool SDM. Je kan pony rijden, er zijn aquaballen, een suikerspinkraam, een stormbaan en nog veel meer.

Burdy

Aansluitend vanaf 21.00 uur is er een Hollandse Avond met d.j. H vd Veen en niemand minder dan de zingende buschauffeur uit Ulrum Burdy. Zaterdag 11 juni is er in het centrum van Grijpskerk een gezellige jaarmarkt van 10.00 tot 17.00 uur. Er is een kindermarkt op de Poel van 10.00 tot 13.00 uur waar kinderen hun eigen spulletjes kunnen verkopen. Vanaf 10.00 uur is de feesttent op de Poel open met zitjes waar mensen even kunnen uitrusten onder het genot van een hapje en/of drankje. Om 15.30 is er dan op de Poel het hilarische evenement 'Snel naar de bel!' De bedoeling is dat mensen met een skelter of een zelfgemaakt karretje van een schans af rijden, voor het eind van de baan remmen en dan zo snel mogelijk de bel zien te luiden die aan het eind van de baan boven het water hangt. Je mag niet op de baan lopen en moet dus met een verlengstuk vanaf het voertuig of springend vanaf het voertuig naar de bel. Een eigen voertuig hoeft niet, de organisatie heeft ook een voertuig waar gebruik van kan worden gemaakt. De jury staat onder leiding van burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn en Duo Bolhuis en Bolhuis ( Willem Poelman en Henri Solle). De eerste prijs is 100 euro, de tweede prijs is 75 euro, de derde prijs is 50 euro en de orginaliteitsprijs is 50 euro. Opgeven kan via fredenmar@hotmail.com of joucallista@live.nl. Vanaf 17.00 speelt de coverband Maelox in de feesttent zodat de mensen nog even kunnen nagenieten.

Auteur

ggeersing