Alzheimercafé Zuidhorn: ‘Als het thuis niet meer lukt’

ZUIDHORN

De verzorging van iemand met dementie wordt vaak zwaarder naarmate de ziekte erger wordt. Zeker als diegene na verloop van tijd 24 uur per dag zorg en aandacht nodig heeft.

Alzheimercafé Zuidhorn 'duikt' donderdag 26 mei in het thema. Opname in een verpleeghuis is dan meestal het beste alternatief, maar dat is wel een moeilijke beslissing. Het besluit tot opname is meestal een proces waarin naast de betrokkenen ook professionals een rol spelen. Wat moet er geregeld worden? Hoe kom je tot een besluit en hoe bespreek je dat met betrokkenen? Hoe ga je ‘samen verder’ na een opname? Aan deze en andere vragen zal aandacht worden besteed tijdens dit Alzheimercafé. Aafke Boersma, maatschappelijk werker/casemanager dementie van Vredewold geeft informatie over het proces dat plaatsvindt, voordat het besluit tot opname wordt genomen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in Grand Café Zonnehuis Oostergast. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur en na afloop is er gelegenheid om nog iets te blijven drinken.

Auteur

ggeersing