Try out concert ONFK in Doezum

DOEZUM

CMV Beatrix, muziekvereniging Joost Wiersma en cmv De Bazuin Lutjegast houden zaterdagavond 2 april een gezamenlijk try out concert in Doezum ter voorbereiding op het ONFK 2016.

De drie organiserende verenigingen zijn alle drie deelnemers van het ONFK 2016, de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten. Alle drie orkesten zijn volop in voorbereiding voor dit concours. De verenigingen strijden om het kampioenschap in verschillende divisies. Het ONFK vind in 2016 plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 april. Tijdens dit try out concert zullen alle orkesten het verplichte werk in hun divisie ten gehore brengen. CMV Beatrix uit Doezum komt uit in de 2e divisie en staat onder leiding van Ido Gerard Kempenaar. Op het ONFK, en dus ook het try out concert, zal de vereniging ‘Variations on a Scale’ van Philip Sparke ten gehore brengen. Joost Wiersma uit Jistrum, ook onder leiding van Ido Gerard Kempenaar, komt uit in de 1e divisie en speelt Armeense ‘Rhapsodie’ no. 3 van Alexander Comitas. De Bazuin uit Lutjegast werkt aan de uitvoering van ‘Homage, Variations on a Theme in Ancient Style’ van Jan de Haan, het verplichte werk uit de 4e divisie. Het orkest staat onder leiding van Jappie Kuipers. Alle drie de korpsen laten tijdens het try out concert horen waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Het concert is in kerkgebouw ‘De Haven’ aan de Perastraat 13 te Doezum, aanvang: 19.30 uur. De toegang is gratis.

Auteur

ggeersing