Cliënten De Zijlen druk met LEGiO-run Grootegast

GROOTEGAST

Zaterdag 2 april is de eerste editie van de LEGiO-run in Grootegast. Mensen met een verstandelijke beperking hebben maandenlang hard meegewerkt en zijn zelf ook nog eens flink aan het trainen.

Zo zijn cliënten van De Vaart in Tolbert flink aan het bouwen geweest. Met hout dat gesponsord is door Notebomers bouwbedrijf en plastic van Sylvaphane Bv zijn er grote LEGO-blokken gemaakt voor langs de route. Al in december zijn ze begonnen en ze stoppen pas als het evenement daar is. Alsof dat nog niet genoeg is bouwen ze ook nog eens een podium van LEGiO-blokken. Ook in Grootegast hebben de cliënten niet stil gezeten. Ze zijn door weer en wind gegaan om de flyer van de LEGiO-run bij zoveel mogelijk mensen te bezorgen. Alle consumptiebonnen zijn door hen geplastificeerd en uitgeknipt. De cliënten van De Sluis hebben ook nog eens al het transport voor de Legio-run georganiseerd.

Meelopen

Naast al het harde werken hebben maar liefst 15 cliënten, woonachtig aan de Parklaan in Grootegast, de stoute (sport)schoenen aangetrokken om ook nog eens te trainen voor de LEGiO-run. De oudste deelnemer is zelfs 92 jaar! De ene helft loopt de Funrun (600 meter) en de andere helft gaat voor de 5 kilometer. De laatste groep traint sinds begin februari samen met hun begeleiders drie keer per week middels een hardloopschema. Volgens begeleidster Jenny gaat dat hartstikke goed, aan het enthousiasme en de voorbereiding zal het ook niet liggen... De lopers worden ondersteund door De Zijlen die werkt met het motto: ‘betekenis boven beperking’. De Zijlen maakt zich sterk voor een samenleving, waarin iedereen mee kan doen en dat heeft de organisatie van de LEGiO-run mogen ondervinden. We gaan samen voor een superdag op 2 april!

Auteur

ggeersing