Wandelproject 'Elke stap telt' in noordelijk Westerkwartier

ZUIDHORN

Voor het tweede jaar gaat eind maart het wandelproject weer van start in de dorpen Zuidhorn, Den Horn, Aduard, Den Ham, Ezinge, Oldehove, Niehove en Kommerzijl.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma 'Elke Stap Telt van dorp tot dorp'. In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van het wandelproject. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie. Voor de eerste wandel bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma. Naast het opbouwen van de conditie, is het ook gezellig. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken.

Voorlichting

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid. De doelgroep voor het project is de niet-actieve, minder actieve of sportieve 55-plusser. Ook mensen onder 55 jaar zijn welkom. Het wandelproject wordt georganiseerd door de Stichting Oranjerun.nl en zal starten vanuit Ezinge, Zuidhorn, Aduard, Den Ham, Saaksum, Kommerzijl, Niehove en Oldehove. Het project zal starten vanuit de verschillende dorpshuizen in de dorpen, op verschillende dagen en tijdstippen in de week. Deelnemers mogen zelf kiezen in welke plaats zij deelnemen. Ook wisselen van startplaats is mogelijk. Aanmelden kan via www.oranjerun.nl. of via telefoon 062260607318 (Harry Rook SWGZ). De startplaatsen zijn:
  • Zuidhorn: woensdag 30 maart om 13.30 uur, Jongerencentrum Avalon
  • Den Horn: donderdag 24 maart om 09.15 uur, Dorpshuis
  • Aduard: START: zaterdag 26 maart om 14.00 uur, MFC de Meeden
  • Den Ham: maandag 21 maart om 13.00 uur in Dorpshuis
  • Ezinge: start donderdag 24 maart om 19.00 uur in dorpshuis
  • Oldehove: dinsdag 22 maart om 14.00 uur, Dorpshuis
  • Niehove: donderdag 24 maart om 19.00 uur, Eisseshof
  • Kommerzijl: woensdag 23 maart 13.30 uur, Dorpshuis

Auteur

ggeersing