Boerderijuitje en paaslunch voor peuters Kommerzijl

KOMMERZIJL

De juf van SKSG Lutje Stek had al een paar keer verteld dat er kuikentjes in een ei konden zitten.

De kinderen zijn zelfs naar de boerderij van familie Verkleij geweest om te kijken of er al kuikentjes geboren waren, maar die waren er nog niet. Wel mochten ze eieren zoeken in het kippenhok. Per ongeluk liet iemand er eentje vallen, maar daar zat gelukkig geen kuikentje in. Wel hadden de kippen hele gekke eieren gelegd, chocolade! Iemand vroeg: “Hoe kan dat nou?” Er was zoveel te zien, koeien, kalfjes, varkens, schapen en ook nog geiten. En zelfs hebben ze gezien hoe er twee lammetjes zijn geboren, een zwarte en een witte. Eén van de peuters vertelde thuis dat de boer de lammetjes uit het schaap had gehaald. Ook de melkstal werd getoond en de melktank, waar de melk uit werd gehaald om te proeven.

Trekker

Laurids vroeg aan de boer:”Vind jij koeien mooi?”En toen de boer antwoordde dat hij ze heel mooi vond, keek Laurids hem verbaasd aan en zei: “Echt???” Tot slot mochten ze allemaal nog op even op de trekker rijden en daarna moeste we heel snel naar school, want de middag was al weer om. Verder hebben de peuters van SKSG Lutje Stek op school een lunch gehad. De tafel was gedekt met heerlijke paasbroodjes, crackers, wafels enz. Ze mochten zelf hun broodjes smeren en beleggen met allerlei lekkere dingen. Wat de kinderen het leukst en lekkerste vonden was een gekookt eitje die ze prima zelf konden afpellen. Het was smullen geblazen. Als toetje was er een fruitspies voor iedereen en ook die was zo in hun buik verdwenen.Natuurlijk moesten er ook nog eieren verstopt en gezocht worden. En laat nu in die eieren een kuikentje zitten...

Auteur

ggeersing