Vertier tijdens Ei Ei Westerkwartier

REGIO

Paasmaandag 28 maart houdt de Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier voor de achtste keer Ei Ei Westerkwartier, de officiële start van het toeristische seizoen waarbij ondernemers op 10 locaties hun deuren wijd open zetten.

Om 11.00 uur is de start bij de Cazemier boerderij in Tolbert. Bijzonder deze keer is dat vanuit de verzamellocatie Zuid, Cazemier boerderij in Tolbert om 12.00, 14.00 en 16.00 uur met de huifkar een rit gemaakt kan worden naar het project ‘Droge voeten, nieuwe natuur’ in de Marumerlage. Ook Runderland presenteert zich op de verzamellocatie Zuid met o.a. knuffelkoeien en runderspelen. In Tolbert is verder op verschillende plaatsen wat te doen: Indoor Tolbert bij HJC Manege, Food Festival bij Postwagen, Hunting for Vintage bij De Handelsfabriek, mooie Kunst en Kunde bij Roesd. En bij het Ezelpark, de paaskermis, diverse optredens en een expositie met amateurkunst bij de Kruisweg. In Opende wordt heel hard toegewerkt naar de officiële opening om 11.15 uur van de Blotevoetenhof, een project van de Kleine Zanden, Staatsbosbeheer en Stichting De Zijlen, bij de Werkschuur van Staatsbosbeheer. Op de verzamellocatie Noord bij Fruitteeltbedrijf Oudebosch is van alles te beleven voor jong en oud: zoals cupcakes maken, schilderworkshop en demonstratie met drones. Struisvogels, emoes, nandoes en alpaca’s en hun producten zijn te zien bij struisvogelhouderij De Kreij in Boerakker (meer info: www.eieiwesterkwartier.nl).

Auteur

ggeersing