Nog even... Zonnige NL doet dag in Zuidhorn en Oldehove

ZUIDHORN

Het is al even geleden, maar nog even aandacht voor NLDoet. Onlangs werd De Briljant in Zuidhorn, woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking van Stichting Sprank, enorm geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Zij hebben in het kader van de landelijke NLdoet dag de tuin flink onder handen genomen. Het begon met het slopen van de oude schutting en bloembakken. Daarna kon het timmerwerk beginnen van een nieuw hek en nieuwe bloembakken. De timmerkwaliteiten van bewoner Marko kwamen daarbij goed van pas. De vlaggenmast werd schoongeboend en een terras werd schoongespoten. De bewoners van de Briljant hadden gezorgd dat er een lekkere lunch voor de klussers klaar stond. Het was een geslaagde, zonnige dag vol mooie ontmoetingen. Zo ontdekten we die dag dat we een heel gezellige en handige overbuurman hebben. Sprank helpt mensen met een verstandelijke beperking om van betekenis te zijn. Dat doen ze in 17 gemeenten in kleinschalige woonvormen, logeerhuizen, dagbestedingen en ambulante begeleiding. Meer informatie: www.stichtingsprank.nl In zwembad Electra te Oldehove waren vrijwilligers die de badhokjes en het peuterbad hebben schoongemaakt, als voorbereiding voor een schilderbeurt. Ook zijn er graafwerkzaamheden verricht voor het plaatsen van een opslagtank voor water van het peuterbad.

Auteur

ggeersing