Gypsy Jazz Night in Niehove

NIEHOVE

De Groningse gitarist Jan Kuiper draait al jaren mee op de Nederlandse podia en blijft zijn publiek verrassen. Hij staat vooral te boek als jazzgitarist, maar eigenlijk doe je hem daarmee te kort.

Kuiper componeert namelijk net zo gemakkelijk muziek voor een dansvoorstelling of deelt het podium met Eric Vaarzon Morel, Harry Sacksioni of Jan Akkerman in "The Five Great Guitars.' In het nieuwste project van Kuiper reist het publiek af naar de swingende wereld van de Gipsy Jazz. Na eerdere projecten met onder andere het Rosenberg Trio en Bireli Lagrene, gaat Kuiper dit keer in zee met de mannen van het “Paulus Schäfer Trio” onder de noemer “Manouche Nouveau” (New Gypsy). Het “Paulus Schäfer Trio” behoort tot de top van de hedendaagse Nederlandse Gipsy Jazz. Met een eigen sound en een enorme energie, speelt de band een virtuoze combinatie van Gipsy Jazz met pop- en funk-elementen. De persoonlijkheid van de band reflecteert in de swingende jazz die ze op een zeer hoog tempo ten gehore brengt. Met de verschillende invloeden van Kuiper en het “Paulus Schäfer Trio” vormt “Manouche Nouveau” een nieuwe dimensie op het gebied van (Gypsy) Jazz. Met Jan Kuiper (sologitaar), Paulus Schäfer (sologitaar), Noah Schäfer (contrabas) en Romino Grünholz (ritmegitaar). De Gypsy Jazz Night is op zaterdag 26 maart en begint om 20.30 uur.

Auteur

ggeersing