Nationale Pannenkoekdag ook op Rehoboth

OLDEKERK

De tiende editie van Nationale Pannenkoekdag is vrijdag 18 maart. CBS Rehoboth in Oldekerk doet mee aan deze jubileumeditie.

Onder het motto 'Bak mee voor ouderen' zetten kinderen van groep 5/6 ouderen en mensen met een beperking in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken. De leerlingen gaan die dag aan de bak om zo'n 40 bewoners van Oldekerk/Niekerk een lekkere pannenkoekenlunch te serveren. Dat vindt o.a. plaats van 12.00 tot 13.00 uur in De Elzenhof. "We stropen met z'n allen de mouwen op en gaan er een mooi feest van maken" aldus de leerlingen. En dat is zoals Nationale Pannenkoekdag bedoeld is: een feestje voor jong en oud met oer-Hollandse, zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol.

Enthousiasme

In 2007 vond de eerste Nationale Pannenkoekdag plaats. Daar deden destijds 60 scholen aan mee. Dat aantal is de afgelopen 10 jaar meer dan vertienvoudigd. Dankzij het enorme enthousiasme van basisscholen is Nationale Pannenkoekdag inmiddels een landelijk evenement. Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen de initiatiefnemers dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Auteur

ggeersing