Groningen Swim Challenge pakt uit in 2016

ZOUTKAMP

De derde editie van de Groningen Swim Challenge zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De afgelopen twee edities kunnen, met in totaal ruim honderd deelnemers die meer dan 75.000 euro voor kankeronderzoek bijeen zwommen, een succes genoemd worden.

Het enthousiasme is zo groot dat het bestuur van de Stichting Groningen Swim Challenge in 2016 het evenement weer wat laat groeien. Dit jaar zwemmen op zaterdag 27 augustus twintig teams van vijf zwemmers ruim 33 kilometer in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. Als zij daar in het begin van de avond aankomen zullen zij in de grachten de deelnemers van de Groningen City Swim aantreffen. De City Swim deelnemers leggen een goede anderhalve kilometer zwemmend door de stadsgracht af en zamelen - net als de langeafstandszwemmers - geld in voor kankeronderzoek. De zwemmers vanuit Zoutkamp zullen in een bruisende stad aankomen. Op zaterdag 27 augustus wordt dit jaar namelijk Bommen Berend gevierd. Vandaar dat de Groningen Swim Challenge en de organisatie van het Bommen Berend festival de handen ineenslaan en samenwerken om het unieke waterevenement op te nemen in de traditionele Bommen Berend viering.

Samenwerking

Zaterdag 27 augustus is dus een grote dag voor zwemmend Groningen, maar dat is deze zomer niet het enige moment waarop er iets gebeurd. Vanuit de stichting Groningen Swim Challenge is het initiatief Heel Groningen Zwemt! gestart. Vorig jaar was de samenwerking met Zwembad de Beemden uit Bedum al een groot succes. Dit jaar wordt dit uitgebreid en zullen er onder andere in de zwembaden van Delfzijl, Winschoten, Veendam, Hoogezand en Bedum zwemactiviteiten ter ondersteuning van de Groningen Swim Challenge worden georganiseerd. Momenteel is de inschrijving voor deelnemers van voorgaande edities geopend. Deze sluit op 19 maart. Hierna is de inschrijving open voor alle geïnteresseerden. Van ieder team wordt verwacht dat zij minimaal 1500 euro ophalen voor het goede doel, dat zij minimaal 2,5 kilometer per uur kunnen zwemmen en dat zij zich als volledig team opgeven (vijf zwemmers). De animo is groot, vanaf 19 maart is het wie het eerst komt, het eerst maalt.

Auteur

ggeersing