Theatergroep Waark in het BaronTheater

OPENDE

Theatergroep Waark komt zaterdag 19 maart naar het BaronTheater met een toneelstuk over de laatste dagen van Hendrik Werkman.

In het kader van het Werkmanjaar (2015) heeft Theatergroep Waark in veel plaatsen het stuk‘Ik goa noar Tahiti’ gespeeld. Een indringende voorstelling over de dramatische laatste dagen van de Groningse kunstenaar, drukker en dichter Hendrik Nicolaas Werkman. De uit Leens afkomstige Hendrik Werkman was grafisch kunstenaar. Om nooit opgehelderde redenen werd hij aan het eind van de oorlog opgepakt door de Duitsers en overgebracht naar het Scholtenshuis, toen hoofdkwartier van SS en SD. Vorig jaar 70 jaar geleden, drie dagen voor de bevrijding van Groningen, werd Werkman, samen met negen anderen, bij Bakkeveen gefusilleerd door de Duitsers. Hij is later op de begraafplaats bij dat dorp herbegraven. De voorstelling in het BaronTheater begint om 20.00 uur.

Auteur

ggeersing