African Strings and Drums met Eddy Zoey in Niehove

NIEHOVE

Gitarist Jan Kuiper uit Grijpskerk, in de maand maart 'Artist in Residence' in café Eisseshof in Niehove, heeft een talent voor het bij elkaar brengen van een scala aan muzikanten.

In eerdere projecten zoals 'The Five Great Guitars', 'Three of a Kind' en 'Het Podium Trio' wist Kuiper de muzikale talenten en verschillende invloeden van tientallen muzikanten samen te voegen tot inspirerende combinaties. Ook het project 'African Strings and Drums' is een spannende samenkomst van gitaristen en percussionisten waarbij tevens zang aanwezig is. In een grotere bezetting en met nog meer muzikaal talent was het programma in 2014-2015 onder de naam 'The Five Great Guitars: Guitar Heroes' in de Nederlandse theaters te zien. Waar Kuiper bekend is geworden in het Jazz-circuit, hebben zijn samenwerkingen veel invloed gehad op zijn spel. Hij is op gitaarmuziek van alle markten thuis. Digmon Roovers neemt in deze bezetting de funky bas-lijntjes op zich en baant zich als een ronkende diesel door de muziek. Zowel Mousse Pathe M’Baye en Pape Seck zijn meesters op de Afrikaanse percussie. Hun samenspel is energiek en enerverend. Als special guest heeft Kuiper presentator, programmamaker, radiomaker en gitarist Eddy Zoey uitgenodigd. Hij liet tijdens 'Guitar Heroes' al zien een kunstenaar te zijn op de elektrische gitaar en daarbij tevens over een loepzuivere stem te beschikken. 'African Strings and Drums' is met al haar diversiteit en muzikaliteit een genot om naar te luisteren en te kijken. 'African Strings and Drums' is zondag 20 maart in de bovenzaal van café Eisseshof, aanvang 15.00 uur,

Auteur

ggeersing