Boek over gelovige lesbiennes gepresenteerd in Zuidhorn

ZUIDHORN

Miranda Terpstra-van de Kerk presenteert op 11 maart om 19.15 uur haar boek 'Hartenvrouw' in de Bibliotheek Zuidhorn. Voor dit boek interviewde ze 15 gelovige dames, die allemaal van de vrouwenliefde zijn, maar die verschillen qua leeftijd en kerkelijke achtergrond.

Het resultaat van deze ontmoetingen: geen abstract betoog, maar vijftien verhalen. Op een open manier wil ‘Hartenvrouw’ de harten van gelovige lesbiennes openen. ´Hartenvrouw´ is het debuut van de heteroseksuele auteur Miranda Terpstra-van de Kerk. Ze schreef dit boek “om de homoseksuele (gelovige) medemens recht te doen”. Als mede-gelovige werd ze diep geraakt door de worsteling, de afwijzing, maar ook juist de kracht en inspiratie van gelovige lesbiennes. “Wat doet het met een mens en met een hart als je geaardheid een onderwerp is van discussie”, vroeg ze zich af. De schrijfster is in Groningen op uitnodiging van de werkgroep geloof van COC Groningen & Drenthe.

Auteur

ggeersing