Jongens van de Zee met Iris Kroes

NIEHOVE

 In het kader van “Jan Kuiper: Artist in Residence” zijn zondag 13 maart de Jongens van de Zee te gast in de bovenzaal van café Eisseshof in Niehove.

“Jongens van de zee” is een muzikale voorstelling die wordt gemaakt door Jan Kuiper (gitaar), Gert Sennema (gitaar en vocals) en Arnold Veeman (contrabas en vocals). Alle drie de musici zijn opgegroeid in het noorden van het land, in de buurt van de Waddenzee en het eindeloos veranderde landschap van het Hoogeland en de Noord-Nederlandse kwelders. Geïnspireerd door dezeomgeving leven en werken zij. De voorstelling bestaat uit composities die gebaseerd zijn op de zee: de Westpolder, Lauwersoog, de kwelders en de Waddenzee. Deze nummers worden zowel gezongen in Gronings dialect als in het Nederlands en Engels.” Speciale gast is de harpiste/zangeres Iris Kroes, winnares van de Voice of Holland 2011. Het concert van de Jongens en Iris Kroes begint om 15.00 uur. Toegangsprijs is euro 12,50.

Auteur

Cindy Houwen