Jean Pierre Rawie op dreef bij Rederijkerskamer Eendracht in Zuidhorn

ZUIDHORN

Rederijkerskamer Eendracht uit Zuidhorn hield vrijdag een avond met Jean Pierre Rawie als gast. Het was een bijzonder onderhoudende avond.

‘Gezellig zwartgallig en opwekkend illuster’, was een reactie van één van de bezoekers. De bezoekers waren in grote getale gekomen. Een kleine honderd man luisterde ademloos naar de dichter, die niet alleen een prachtig schrijver, maar ook een ware voordrachtskunstenaar is. Herry Cornelius, lid van de Rederijkerskamer Eendracht, hield na de pauze een interview met Jean Pierre Rawie. Er kwamen vele verhalen en anekdotes los. Om half elf verliet een statig heer, gekleed in pak, zwarte mantel en een stok met zilveren knop in de hand het Cultureel Centrum van Zuidhorn, nagestaard door al zijn bewonderaars. (Foto: Aernout Steegstra/Rudie Wiersma Fotografie.)

Auteur

ggeersing