NLdoet ook op molen Fortuna Noordhorn

NOORDHORN

Er is weer een NLDoet nationale vrijwilligersdag op molen Fortuna en wel zaterdag 12 maart. Enkele vrijwilligers hebben zich al gemeld om de handen uit de mouwen te steken op de koren– en pelmolen.

Vrijwilligers kunnen helpen om de molen gereed te maken voor het nieuwe draai- en maalseizoen en de voorjaarsschoonmaak. Ook de tentoonstelling over o.a. de ‘Slag bij Noordhorn’ moet er natuurlijk weer piekfijn bij staan voor de te verwachten bezoekers. Molen Fortuna biedt diverse klussen aan:
  • Invetten/insmeren van de draaiende delen
  • Opruimen en schoonmaken stellingzolder en steenzolder
  • Afstoffen tentoonstellingspanelen en objecten
  • Timmerwerk voor opbergen van de educatie-materialen
Voor alle klussen zijn nog helpende handen nodig; iedereen is welkom, ook wie maar een paar uur beschikbaar is. Samen een klus klaren is gezellig en geeft enorm voldoening als het af is. Aanmelden kan via http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=13191of telefonisch bij de molenaars Klaas Hekker: 06-45167332 of Drewe Schouten: 06-51539129. Voor meer informatie over de molen zie www.molenfortuna.nl.

Auteur

ggeersing