Zoudttheater: teamgeest bij 'De Vrek'

OPENDE

De nieuwe productie van Zoudttheater ging vrijdag in première in het BaronTheater. Voor een goed gevulde zaal bracht deze groep een puike versie van 'De Vrek' van Molière ten tonele.

De voorstelling straalde veel spelplezier uit, waar alle spelers zonder uitzondering blijk van gaven. Daarbij straalden de spelers met elkaar een opmerkelijke teamgeest uit. De (ook in Groningse theaterkringen) welbekende regisseur Jan Dol gaf met zijn regie-opvattingen blijk van een originele benadering van dit overbekende stuk van Molière. Hij heeft duidelijk de nodige bewerkingen gepleegd in vorm en tekst en daardoor een geheel eigen draai gegeven aan dit 17e eeuwse stuk. Het toneelbeeld heeft hij bewust simpel maar doeltreffend gehouden. Elementen van zang en muziek zorgen o.a.voor een fraaie aanvulling op de voorstelling. Zowel de dragende als de kleinere rollen waren stuk voor stuk goed ingevuld en uitgewerkt. De hoofdrolspelers Lucy ter Steege (als de Vrek) en Marion Brandwijk (als zijn zoon) waren aan elkaar gewaagd. Zij vertolkten vol overgave hoe zij het niet met elkaar konden stellen aangezien hij het aanlegt met de geliefde van zijn zoon (Johan Poelman). Zijn verhouding met zijn dochter Elise (Gerlien ter Steege) is ook compleet verziekt aangezien zij van hem met een rijke partij moet trouwen terwijl zij verliefd is op een vluchteling (Fedor Krop). De hele voorstelling was verder doorspekt met hilarische momenten, die de nodige reacties bij het publiek teweeg brachten. Een voorstelling, die de naam van komedie zonder meer verdient. De voorstelling is nog te zien in Roden in Theater de Winsinghhof op 4 maart (aanvang 20.15 uur) en in café Het Rode Hert in Roderwolde op 12 maart (aanvang 20.00 uur). Meer info: www.zoudttheater.nl of 050-5017417.

Auteur

ggeersing