Ensemble Windstreken speelt in Aduard

ADUARD

In de Abdijkerk van Aduard klinkt vrijdag 4 maart om 20.15 uur ‘Muziek uit alle windstreken’.

Ensemble Windstreken presenteert het nieuwe muziekprogramma SHE, waarin de rol van de vrouw in de muziek en poëziekunst door de eeuwen heen wordt belicht. Componist Leonard Evers heeft speciaal voor dit programma gedichten van belangrijke Nederlandse dichteressen op muziek gezet voor Windstreken en zangeres Nicole Jordan. Het ensemble legt verbindingen tussen zeer uiteenlopende muziekstijlen. Een combinatie van jazz-improvisatie met middeleeuwse en hedendaagse klassieke muziek alsmede met Noord-Afrikaanse en Indiase muziektradities. Kortom een ensemble dat zijn naam eer aan doet. Unieke klanken smelten samen met gedichten.

Leden

Het Ensemble Windstreken is in 2004 opgericht door fluitist/saxofonist/componist Pieter de Mast in samenwerking met zangeres Nicole Jordan en componist Leonard Evers. Het ensemble bestaat uit:
  • Pieter de Mast - sopraansaxofoon, dwarsfluit, altdwarsfluit Sebastiaan van Delft - kistorgel, orgel, harmonium Kamal Hors - ud, zang Jörg Brinkmann - cello Udo Demandt - percussie Nicole Jordan - zang
Entree 20 euro, t/m 24 jaar 5 euro. Op vertoon van een bibliotheekpas 2.50 euro korting (één persoon per pas). De toegangsprijs is inclusief koffie en thee in de pauze en een drankje na afloop van het concert. Reserveren: telefoon 06.44334935 / 0594.5054513 of via de website www.abdijconcerten.nl.

Auteur

ggeersing