Veel te doen met Staatsbosbeheer in Lauwersmeer

LAUWERSOOG

Staatsbosbeheer heeft de komende tijd diverse activiteiten in en rond het activiteitencentrum.

Zondag 28 februari is er de Spoedcursus Boswachter. Tijdens een stevige wandeling door het NP Lauwersmeer leert de deelnemer de natuur ontdekken en maakt hij/zij kennis met het werk van de boswachter. Start: 13:00 uur, einde: 14:30 uur. Dinsdag 1 maart volgt 'Knoppen in de winter'. Knoppen en twijgen van bomen zijn momenteel alleen zichtbaar op de takken. Maar waarom zijn er nu geen blaadjes? Start 14:00 uur. Een half uur eerder is er 'vogelpraat'. Woensdag 2 maart is er 'Op zoek naar…Het Voorjaar!' Wandel mee met de boswachter van twee "voorjaarsvogels": de Lepelaar en de Kievit. Over deze twee vogelsoorten wordt eerst een korte presentatie gegeven. Daarna gaan de deelnemers naar de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat (met auto's) om op zoek te gaan naar deze en andere "Voorjaarsvogels". Start: 11:00 uur, einde: 12:30 uur. Donderdag 3 maart: Uiltjes kleien. Een uil is een bijzondere vogel, hij jaagt s ’nachts en overdag zien we ze bijna nooit. De uil is een roofvogel en heeft daarom goede ogen, scherpe klauwen en een sterke snavel. De jeugd mag uiltjes maken (13:30-15:30 uur). Zaterdag 5 maart gaat het om twee "voorjaarsvogels": de Lepelaar en de Kievit. Over deze twee vogelsoorten wordt eerst een korte presentatie gegeven. Daarna gaan we naar de vogelkijkhut bij het Jaap Deensgat (met auto's) om op zoek te gaan naar deze en andere "Voorjaarsvogels". Start: 14:30 uur Zondag 6 maart Vogelpraat. De boswachter vertelt over de vogels die nu in het Lauwersmeergebied te zien zijn (start: 13.30 uur, gratis). Het Activiteitencentrum is gevestigd aan de Rug 1, 9976 VT te Lauwersoog

Auteur

ggeersing