Sportieve Grijpstuif in Grijpskerk

GRIJPSKERK

 De kinderen en jongeren uit Grijpskerk en omgeving kunnen deze voorjaarsvakantie weer aan de bak.

Op dinsdag 1 maart zal er in sporthal de Bokkediek een sportieve instuif plaatsvinden: de Grijpstuif.

Vakantieactiviteit voor de jeugd

Het is niet de eerste keer dat de combinatiefunctionaris van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn een vakantieactiviteit organiseert, maar dankzij stagiaire Anouk Zuidema is er wel gekozen voor een andere opzet. De instuif wordt georganiseerd voor twee verschillende leeftijdscategorieën op twee verschillende tijdstippen. De leeftijdscategorieën zijn verdeeld in 4 t/m 12 jaar en jongeren van 12 en ouder. Hou wel rekening met de verschillen tijden per categorie: De jeugd van 4-12 (groep 1 t/m 8) jaar sport op dinsdagochtend van 10.00 uur - 12.00 uur. Jongeren van 12 jaar en ouder sport 's middags, van 13.00-15.00 uur

Activiteiten Grijpstuif

Tijdens de Grijpstuif zijn er vele sport- en spelactiviteiten: balsporten, een freerunning parcours afleggen, klim-, klauter- en mikactiviteiten. Astrid Witte, De vrouw achter Witteborgsport, zal een deel van de activiteiten voor haar rekening nemen. Ook Grijpskerk Gezellig is in de organisatie betrokken en zal zorgen voor eenaantal vrijwilligers. De organisatoren hopen allereerst de aandacht van de deelnemers te trekken, maar zouden in het vervolg ook graag samenwerking met andere verenigingen opzetten.

Aanmelden niet nodig

Opgeven is dit maal niet nodig. De deelnemers kunnen, in hun eigen leeftijdscategorie, gewoon binnenlopen en meesporten. Wel raden we ouders een deelnemers aan om er vanaf het begin bij te zijn, zodat ze de instructie en openingsactiviteit niet missen. De organisatie heeft er ontzettend veel zin in en hoopt op hetzelfde enthousiasme bij de inwoners van Grijpskerk.

Auteur

Karin Weijs