Iers Festival in Sportcentrum Leek

LEEK

In Sportcentrum Leek staat op zaterdag 12 maart staat het Iers Festival geprogrammeerd.

Op deze avond zullen drie folksong bands optreden.

Prima bands op Iers Festival

Ierse folk is de benaming voor een traditionele muziekstijl uit Ierland. Songs en ballades die soms honderden jaren oud zijn, en die tot op de dag van vandaag in Ierse pubs worden gezongen en gespeeld. In Sportcentrum Leek treden drie bands: Stout’n Herring, The Doggy Few en Bangers & Mash, die allen hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Stout’n Herring speelt traditionele Ierse muziek op een eigentijdse en unieke manier. De Groningse band geeft door middel van krachtige zang samen met gitaar, viool, tinwhistle, accordeon en cajon een eigen invulling aan de melodieën van het oude Ierland. Een feestband met alles in huis voor een leuke middag of avond boordevol Ierse muziek, is de Ierse band The Doggy Few. Bangers & Mash dankt haar naam aan het gelijknamige gerecht; het is makkelijk te maken en heel erg voedzaam. Zij zijn de vertolkers van de gezongen folkmuziek en wisselen deze soms af met instrumentaaltjes.

Naar het Iers Festival

Het Iers Festival Leek begint om 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop (kaarten via www.vanplan.nl en www.sportcentrumleek.nl) 12,50 euro, aan de kassa 15,00 euro.

Auteur

Karin Weijs