‘Friese Simon en Garfunkel’ schitteren in BaronTheater

OPENDE

In de fraaie zaal van het BaronTheater speelde de Friese tweeling Peter en Engbert Braam zaterdag theaterconcert Toen en Verder.

Na jaren vooral bezig te zijn geweest met medewerking aan themadiensten en dergelijke willen de beide broers nu een breder publiek aanboren met een theaterprogramma, waarin zij onder meerterugblikken op ‘Toen’. Dit met nummers van hun eerste twee CD’s, zoals Northern Light en prachtige vertolkingen van Simon en Garfunkel en Robert Paul. Robert Paul inspireerde de mannen niet alleen met het prachtige nummer Kleuren van de Regenboog maar ook tot een nagespeelde sketch met vele herkenbare stemmen. Verder werd de nieuwe CD Grenzeloos gepresenteerd. Met deze CD slaan Peter en Engbert een nieuwe weg in en daarmee kwam ook de wens voor het theaterconcert. ‘En Verder’ duidt dan vooral ook op het maken deze nieuwe muziek en dit lieten zij tijdens het concert dan ook horen. Waren zij voorheen vaak samen op pad, nu staat naast Peter en Engbert ook de band met drummer/percussionist Sido Wagenaar, toetsenist Gert-Jan Jaarsma en bassist (tevens contrabas) Gerrit Steen. Het publiek was duidelijk te spreken over deze combinatie. De mooie reacties en het applaus zorgden voor een prima sfeer in de zaal. De sketches zorgden voor herkenning en herinnering en ook de muziek werd enthousiast ontvangen. Een sfeervolle avond die op verzoek van het publiek werd afgesloten met het Friese nummer 'De Bokser'. (Foto Anneke Mook.)

Auteur

ggeersing