Kom op Verhoal op stap met Staarke Vraauwlu!

REGIO

Rond Wereldverteldag, dit jaar op donderdag 17 maart, trekken de verhalenvertellers van Vertellerscollectief Kom op Verhoal weer langs de basisscholen van het Westerkwartier om grappige, spannende en wonderlijke verhalen te vertellen aan de kinderen en hun leerkrachten.

Dit jaar is wereldwijd het thema van de verhalen ‘Sterke Vrouwen’ en daarbij kun je dan denken aan zelfstandige moeders, sterke schippersvrouwen, stoere boerinnen op het land of zelfs een kenau die haar mannetje staat. Bijna in ieder verhaal zit wel een bijzondere vrouw, denk aan Scheherazade, die 1001 verhalen vertelde, het meisje van de schelpengrot, die veertig jaar opgesloten zat of Griet Koenes, die in haar eentje een heel boerenbedrijf bestierde. De vertellers komen graag langs om er meer over te verhalen. Zowel voor de kleuters als voor de bovenbouw zijn er geschikte verhalen voor handen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, deze bedragen slechts 30 euro per school voor twee vertellers die twee uur op uw school aanwezig zijn. Aanmelden kan via info@komopverhoal.nl of zie http://www.wereldverteldag.nl voor meer informatie.

Auteur

ggeersing