Toneelvereniging ‘t Riet Kommerzijl speelt 'Met groot verlof'

KOMMERZIJL

Toneelvereniging 't Riet uit Kommerzijl presenteert vrijdag 12 en zaterdag 13 februari het blijspel “met Groot verlof”.

Het huis van de zojuist met groot verlof thuisgekomen kolonel moet worden opgeknapt. De kolonel kan maar moeilijk zijn militair verleden vaarwel zeggen. Hij ziet iedereen in zijn omgeving als zijn manschappen. Niet alleen de schilders worden door hem gedrild, ook zijn bloedeigen dochters en de huishoudster Toos. Onder haar aanvoering ontbrandt een korte maar hevige strijd. Het kost Toos weinig moeite de zwakke plek van de kolonel te vinden. Als een geboren strateeg weet ze, ondanks het gestuntel van de schilders, de strijd in haar voordeel te beslissen. Als de kruitdampen zijn opgestegen blijken er echter geen verliezers te zijn. De uitvoering is in dorpshuis ‘De Soltketen’ in Kommerzijl. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 6 euro en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Bakkerij Smit en Kapsalon De Molen, of aan de kassa.

Auteur

ggeersing