Jazzconcert JEMband in CCZ Zuidhorn

ZUIDHORN

De JEMband verzorgt een jazzconcert in Cultureel Centrum Zuidhorn aan de Jellemaweg. Het evenement is donderdag 18 februari om 20.00 uur, vrij entree.

JEMband staat voor: JazzEnsemble Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier en is een kleine Big Band met zangeres. Het repertoire bestaat uit toegankelijke stukken uit de USA-jazz en Songbook-traditie van o.a. Duke Ellington, George Gershwin en Thelonious Monk. De JEMband bestaat al een 30 jaar. Ze repeteert wekelijks als cursus van Kunstbedrijven Westerkwartier en speelt regelmatig voor publiek. Er is nog ruimte voor nieuwe orkestleden, er wordt uitgekeken naar een nieuwe bassist en ook meer blazers zijn welkom. Bert van Erk was acht jaar bandcoach en arrangeur. Dit is zijn afscheidsconcert als zodanig, hij draagt het stokje over aan pianist en arrangeur Robert Bosscher. Bij dit concert is ook de vroegere bandcoach van de partij als gastsolist: klarinettist Izebrand de Boer, nog steeds klarinetdocent bij Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier.

Valentijnsconcert

De JEMband bestaat uit: Femmy Smits zang, Hennie Roodenboog bugel, Anke van Trigt, Paulien de Boer en Annelies Hartjes altsaxofoon, Jannie Dekker, Janka de Haan en Jans Berkepies tenorsaxofoon, Eric Boddeke gitaar, Hans Struik piano, Bert van Erk contrabas en Auke de Jonge drums. Voor meer informatie via bertvanerk@planet.nl en www.bertvanerk.nl Verder is er een Valentijnsconcert van saxofoonleerlingen van docenten Jildou Renema en Mathilde Leemhuis, vrijdag 19 februari, 19.00 uur, Dorpsplein Zonnehuis, Zuidhorn.

Auteur

ggeersing