Ode aan Ede Staal in Borg Nienoord

LEEK

De theatervoorstelling 'De nieuwe jas van Ede' is op zondag 14 februari te zien in Borg Nienoord. Gezien de grote belangstelling hiervoor is de voorstelling verplaatst naar de Noordhal van Borg Nienoord. De aanvang is 14.30 uur.

Het is een theatervoorstelling waarbij liedjes van Ede Staal in een nieuw jasje zijn gestoken. Deze voorstelling is tevens een ode aan Ede Staal: het is in dit jaar namelijk dertig jaar geleden dat deze populaire zanger, componist en tekstdichter overleed.

Authentieke karakter

De Groningse formatie Klooster & Baumgarten heeft gemeend om na al die jaren de mooiste liedjes van Ede opnieuw uit te voeren, waarbij ze zich hebben laten inspireren door diverse populaire muziekstijlen. Echter, het authentieke karakter is behouden gebleven. De liedjes van Ede blijven ook in de nieuwe uitvoering melodieus, poëtisch, zeer toegankelijk en herkenbaar. Dus ‘echt’ Ede Staal maar dan ‘aans as aans’. De ene keer soms swingend, de andere keer juist weer ingetogen.

Uitverkocht

'De nieuwe jas van Ede' is eigenlijk een mengeling van liedjes, afgewisseld met korte verhaaltjes van en over Ede Staal. Af en toe maakt Marieke Kloosterzang met zang en presentatie en onder meer bekend van ‘Vrouw Holland’, een toepasselijke koppeling met haar eigen jeugd. Er is inmiddels een aantal try-outs geweest met uitsluitend lovende reacties van het publiek. Een aantal voorstellingen was zelfs helemaal uitverkocht. De formatie Klooster & Baumgarten bestaat uit Marieke Klooster (presentatie en zang), Philip Baumgarten (bas, arrangementen en bandleider), Leonieke Vermeer (piano) en Matthias van Olst (drums). Meer informatie is te vinden op denieuwejasvanede.nl.

Auteur

Merijn Slagter