Jeugd uit Zoutkamp op 31ste plek bij Sirkelslag

ZOUTKAMP

Sirkelslag Young is een online spel, georganiseerd door JOP, de jongerenorganisatie van de Protestantse kerk Nederland. Op hetzelfde tijdstip spelen jongeren online als groep tegen duizenden andere jongeren in Nederland.

Welke opdrachten uitgevoerd moeten worden, weet alleen presentator Klaas van Kruistum, die live vanuit Hilversum het spel uitlegt. Het thema dit jaar was Deel & Win. Spelenderwijs maken de deelnemers kennis met diaconale thema’s. De tieners in Zoutkamp doen al jaren enthousiast mee aan dit interactieve spel en ook dit jaar weer met een groep van 11 jongeren. In de Nieuwe Kerk in Zoutkamp ging de jeugd enthousiast aan de slag met opdrachten; ze gaven elkaar complimenten en deelden licht in hun eigen omgeving. Liggend op de vloer vormden ze samen het woord ‘licht’, ze schreven het woord ‘love’ in licht en de resultaten van de opdrachten werden gelijk online doorgegeven. Tegelijk werden foto’s en filmpjes tijdens het spel massaal gedeeld op Facebook, Twitter en Instagram.

Delen

Dit jaar werd met het spel geen geld opgehaald voor een goed doel, maar werd jongeren meer geleerd over de diaconale rol van de kerk en delen. Jezus deelde volgens het bijbels verhaal ook veel met de mensen, zoals bijvoorbeeld dat van de vijf broden en de twee vissen. De jongeren hebben dit vrijdagavond vertaald, door doosjes met muffins of kaarsjes uit te delen in Zoutkamp met daarbij een gedicht. Landelijke winnaar van het spel was de groep Jeugdhaven uit Carnisse Haven. Maar de jeugd uit Zoutkamp heeft zich van haar beste kant laten zien: landelijk behaalden ze een 31ste plek en regionaal staan ze op de 11de plek.

Auteur

ggeersing