Tweede Coderdojo in Oldehove succesvol

Westerkwartier

De tweede CoderDojo van Oldehove was zaterdag een succes. CoderDojo is een uit Ierland overgewaaid initiatief waarbij kinderen leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en meer.

De CoderDojo is gratis bij te wonen omdat het volledig georganiseerd en begeleid wordt door vrijwilligers (mentoren). Een belangrijke eigenschap van een CoderDojo is dat het plaatsvindt in een openbare ruimte (jeugdsoos Thonk) en voor iedereen toegankelijk is. De tweede CoderDojo van Oldehove zat vol met 18 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar die kennis hebben gemaakt met de basisprincipes van het programmeren. Hiervoor werden onder andere een drietal geavanceerde Lego Mindstorm-robots ingezet. Laptops, netwerk, robots en catering zijn mogelijk gemaakt door de ICT-afdelingen van ING, RDW en Econocom. Het is de bedoeling om dit op regelmatige basis te organiseren, de eerstvolgende keer is begin april 2016. Voor meer inlichtingen: coderdojo-oldehove@outlook.com

Auteur

ggeersing