Hooge Heem en De Zijlen enthousiast over Beweegpret 55-plus

GROOTEGAST

De afgelopen vier weken hebben 14 deelnemers van woonzorgcentrum Het Hooge Heem en verschillende locaties van De Zijlen deelgenomen aan de cursus Beweegpret 55-plus aan zet.

Deze cursus werd voor de tweede keer gegeven in het kader van het Sportimpulsproject ‘ Plezierig samen in beweging!’. Hierbij worden verzorgenden en begeleiders op woonkamers of dagbesteding opgeleid om cliënten meer te laten bewegen in de woonsituatie. Want meer bewegen houd je fitter; ook in het woonzorgcentrum of bij mensen met een beperking. De net opgeleide cursisten hebben er zin in om in de praktijk aan de slag te gaan. Hierbij worden ze begeleid door Liesbeth Hofstra (Het Hooge Heem) en Joke Westra (De Zijlen). De cursisten van vorig jaar hebben al veel beweegmomenten toegevoegd, tot groot genoegen van cliënten en bewoners. Meer info via www.witteborgsport.nl/sportimpulsproject

Auteur

ggeersing