Grootegast in Beweging voor scholen

GROOTEGAST

Met het project Grootegast in Beweging wil de gemeente kinderen op de basisscholen stimuleren meer te bewegen en allerlei sporten te ontdekken.

Met de LEGiO-run op 2 april in het vooruitzicht ligt de komende maand de nadruk op hardloopclinics voor kinderen van groep 5-6 en op verzoek voor groep 7-8. Woensdag om 10.30 uur is de aftrap in Lutjegast, bij cbs ’t Fundament. Onder leiding van Bert van der Vaart van Loopgroep Lutjegast gaan de kinderen van groep 5 t/m 8 meedoen aan een conditietest en gaan ze een aantal weken hardlopen; allemaal om mee te kunnen doen aan de 5 km loop van de LEGiO-run. Later dit schooljaar geeft Ina Manakane in samenwerking met Let’s Move clinics bewegen op muziek voor groep 3 en 4. En tot slot worden er frisbeelessen gegeven voor de groepen 7-8 die niet mee hebben gedaan aan het hardlopen. Grootegast in Beweging wordt vanaf januari 2016 gecoördineerd door Astrid Witte van Witteborg Sport. Meer info via astrid@witteborgsport.nl of 06 5533 1843

Auteur

ggeersing