Juliana Oldehove wint voor de vierde keer op rij federatiefestival

ZUIDHORN

Tijdens het eerste weekend van februari worden traditioneel het solistenconcours en federatiefestival voor fanfares uit de gemeente Zuidhorn gehouden.

In de PKN-kerk aan de Gast deed een record aantal leerlingen van de diverse korpsen mee, er waren maar liefst 73 deelnemers aan het solistenconcours. Liefhebbers konden overdag genieten van jong talent, aan het eind van de middag streden vijf jeugdorkesten om de wisselbeker en ’s avonds was het de beurt aan de vijf A-orkesten. Juliana Oldehove was goed vertegenwoordigd, 13 keer werd er in verschillende divisies opgetreden door leerlingen, waarbij er door Esther en Yinte een beker voor de 1e respectievelijk de 3e prijs zijn gehaald, Lotte won in haar divisie de 3e prijs en Danieke tenslotte in de hoogste divisie een 2e prijs.

Overtuigend

Het steeds groter wordende jeugdorkest o.l.v. Aline Werkman speelde twee stukken, bij Introduction kwamen diverse solisten aan bod. Over ’Music for the youngster’ schreef de jury: “alle delen zijn mooi afgewerkt en het klinkt erg overtuigend, Juliana heeft een prachtig jeugdorkest en daar moeten ze in Oldehove heel trots op zijn”. ’s Avonds kwamen de A-orkesten op het podium, Juliana Oldehove was sinds vorig jaar in het bezit gekomen van de wisselbeker na drie jaren winst op rij. Dirigent Aline had een uitdagend programma samengesteld, het te beoordelen werk is een vierde divisie stuk, Juliana komt uit in de vijfde divisie. Het optreden werd geopend met een koraal, Be Thou my vision. Daarna The Fever tree, een boeiend stuk met veel contrasten en warme fanfare klanken. Als afsluiting een , volgens de jury, spetterende uitsmijter, Welcome to the Jungle van Guns ’n Roses. In het rapport wordt geschreven dat de jury zeer onder de indruk is van het geweldige optreden; “spannend, spetterend en vol zelfvertrouwen”. Dit alles werd dan ook beloond met opnieuw een overwinning voor Juliana, de nieuwe wisselbeker is meegegaan naar Oldehove.

Auteur

ggeersing