The Flexibles naar Tolberterkerk voor Muziek in d'Olle Buurt

TOLBERT

Tijdens het twintigste concertseizoen van Muziek in d'Olle Buurt zal het mannenensemble The Flexibles op zondagmiddag 7 februari zingen in de Tolberterkerk. Dit ensemble staat onder leiding van Eddy Muntendam en zal vanaf 15.00 uur optreden. De voordracht wordt gehouden door Anneke Wasscher.

Het mannenensemble The Flexibles bestaat uit een zestal mannen. Deze groep is voortgekomen uit een initiatief van enkele heren uit het gemengd koor In Between uit Leek en is ontstaan uit de behoefte om in een kleine setting met een groepje mannen te zingen. Tevens was er de gedachte om een concert van In Between meer afwisseling te geven door de koorleden zelf in een andere samenstelling te laten optreden. Tijdens het concert van 2007 van In Between liet de groep voor het eerst van zich horen. De publieke waardering daarvoor leverde de mannen de overtuiging op om door te gaan.

Eigen ideeën

Nu The Flexibles al een aantal jaren een zelfstandig ensemble is, is er ook de behoefte om buiten de optredens van In Between op te treden. Er wordt wekelijks gerepeteerd op de stukken, die zorgvuldig door dirigent Eddy worden uitgezocht en waar nodig gearrangeerd, waarbij er ook ruimte is voor ideeën vanuit de groep. Het ensemble wordt tevens door de dirigent zelf op de piano begeleid.

Meerstemmige liederen

Eddy Muntendam heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan als repetitor bij diverse koren. Daarnaast is hij al zo'n tien jaar dirigent geweest bij een aantal zangverenigingen. Het programma bestaat uit meerstemmige liederen die worden gezongen door de Flexibles en een piano-intermezzo van Eddy Muntendam. Tevens zal Anneke Wasscher enkele gedichten declameren. De Tolberterkerk is open vanaf 14.30 uur en de entree is 7,50 euro, inclusief koffie of thee. Kaarten zijn beschikbaar via ollebuurt.nl en in de kerk zelf. De opbrengst van dit concert zal ten goede komen aan de restauratie van ons H.H. Hess-kabinetorgel.

Auteur

Merijn Slagter