Friese Simon & Garfunkel op de planken in BaronTheater

OPENDE

Na vijf keer een volle zaal in Joure, Ureterp, Balk, Wergea en Kollumerzwaag staan Peter en Engbert Braam 13 februari om 20.00 uur in het BaronTheater te Opende met hun theaterconcert ‘Toen en Verder’. De Friese tweeling, bij het publiek bekend als de ‘Friese Simon & Garfunkel’, slaat met dit concert een nieuwe weg in. Zij presenteren dan tevens hun nieuwste CD ‘Grenzeloos’.

Jarenlang werkten de broers Peter en Engbert voornamelijk mee aan themadiensten en gelegenheden. Al lang leefde bij het zingende duo de wens om hun repertoire te verbreden en zo een nieuw publiek aan te boren. Nu voegen de mannen de daad bij het woord, met een theaterconcert vol nieuwe muziek en hier en daar een sketch, maar ook met vertrouwde nummers.

Muzikale samenwerking

In ‘Toen en Verder’ blikken Peter en Engbert terug op het begin van hun muzikale samenwerking, aan het begin van hun carrière, maar het tweetal kijkt vooral ook verder. Met een open en indringende kijk op deze wereld en de actualiteit zetten de teksten van de broers aan tot nadenken.

Begeleiding

De meeste mensen kennen Peter en Engbert vooral als duo. Voor deze gelegenheid laten de mannen zich echter begeleiden door Sido Wagenaar (percussie en drums), Gerrit Steen (bas en contrabas) en Gert-Jan Jaarsma (toetsen). De entree bedraagt negen euro (kinderen tot 12 jaar betalen vijf euro). Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via de website peterenengbert.nl.

Auteur

Merijn Slagter