Solistenconcours en concertfestival in Zuidhorn

ZUIDHORN

Voor de twaalfde keer organiseert de Federatie van Muziekverenigingen in de gemeente Zuidhorn voor haar leden een solistenconcours en een concertfestival.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 februari in de PKN-kerk, De Gast 58 te Zuidhorn. Het solistenconcours kent 74 optredens ingedeeld in vijf verschillende niveaus en begint om 9.30 uur. De solisten zijn, veelal jeugdige, leden van de aangesloten verenigingen. De meeste muzikanten spelen met pianobegeleiding. De pianisten dit jaar zijn Jan de Roos en Wietske Tilma. Aan het concertfestival nemen alle vijf in de gemeente gevestigde muziekverenigingen deel. Elke vereniging heeft ook een jeugdorkest dat zal deelnemen. Het eerste jeugdorkest zal starten om 18.00 uur en aansluitend om 20.00 uur zullen de A-orkesten van zich laten horen. Het solistenconcours en festival worden gejureerd door Thom Zigterman.

Auteur

ggeersing